Peel - Peeling - Laserpeel
Het structurele aspect van de veroudering van het gelaat pakt men sinds jaar en dag aan met de (mini)facelift. De textuur van de huid kreeg hierbij minder de aandacht. De achteruitgang van de kwaliteit van de huid wordt echer niet verholpen met een lift. Toch is die slechte kwaliteit voor velen een zorg. Vandaar dat er recent veel behandelingen op de markt kwamen om de huid te verbeteren.
Veel van die behandelingen pretenderen de huid te verjongen. Het merendeel wordt uitgevoerd door niet-medici zoals schoonheidsspecialistes. Deze behandelingen missen echter ‘evidence based medicine’. Dit betekent dat het resultaat niet vaststaat. Dat het nut niet bewezen is. Ondanks mooie voor en na marketingfoto’s, die het tegendeel zouden bewijzen. Marketing speelt handig in op het placebo-effect : de behandeling prikkelt wat en veroorzaakt enige roodheid, en de gebruiker denkt hierdoor dat ze werkt.
De chemische peel en de laserpeel daarentegen zijn wél evidence based medicine of geneeskunde gebaseerd op bewezen feiten. Dit is onontbeerlijk om tot resultaat te komen.

Wanneer is een peel interessant?
Opvullen van rimpels met filler (hyaluronzuur) of vet (lipofilling) is vaak niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat er te veel zijn. Fijne rimpels verlopen kris kras door elkaar, landkaartvormig. Meestal aan mond en ogen, maar ook elders. De chemische peeling en laser brengen dan de oplossing. Beide leveren hetzelfde resultaat. Wij geven de voorkeur aan de chemische peel boven de laser wegens het lagere prijskaartje en de snellere genezing. Snel terug na aan het werk gaan en sociale activiteiten opnemen is belangrijk. Bovendien levert de peel naast een verbetering ook een verstrakking van de huid op. Een liftend effect dus. En de kleur van de huid verbetert. Ideaal tegen pigmentvlekken.
Hoe werkt een peel?
De peel verbrandt, net zoals de laser, de toplaag van de huid met daarin de rimpels. De laser werkt met hitte, de peel met een sterk verdund zuur. Deze medisch gecontroleerde verbranding veroorzaakt geen littekens. De peel, of beter de genezing ervan, leidt een ingewikkeld biochemisch proces in, waaronder celdeling. Dit is geboorte van nieuwe huidcellen, en aanmaak van collageen en elastine. Dat zijn belangrijke bouwstoffen. Huidcellen zijn de bakstenen, collageen en elastine het metselwerk. Veroudering wordt gekenmerkt door afbrokkeling van dit metselwerk, en het leidt tot verslapping en rimpelvorming. De peeling verhelpt hieraan en zorgt uiteindelijk voor verjonging door minder rimpels en een mooiere textuur van de huid.
Alles over peelings

Hoe een afspraak bij onze kliniek zal verlopen
Bij onze kliniek hanteren we een persoonlijke en deskundige aanpak om jouw zelfvertrouwen te vergroten en de beste resultaten te behalen.

Dr. Patrick Dedoncker
Erkend plastisch chirurg
Maak een afspraak
Plan eenvoudig je afspraak online of telefonisch. Kies een tijdstip dat jou uitkomt en geef alvast je specifieke wensen of vragen door.
Consultgesprek
Tijdens het consult bespreekt Dr. Patrick Dedoncker jouw wensen en verwachtingen. We voeren een uitgebreide analyse uit om een persoonlijk behandelplan op te stellen.
Maak kennis
Ontmoet erkend plastisch chirurg Dr. Patrick Dedoncker, die jouw behandelplan in detail met je doorneemt. Samen bepalen we de beste aanpak voor het gewenste resultaat.
Behandeling en zorg
Ervaar professionele zorg en begeleiding, afgestemd op jouw behoeften. Wij zorgen ervoor dat je je tijdens en na de behandeling comfortabel en goed ondersteund voelt.
Neem contact met ons op
Heb je vragen of wil je een afspraak plannen? Vul het contactformulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op om je verder te helpen!